Over-Amstel Boerderij draait momenteel proef. Wij zijn uitsluitend te bereiken te voet, per fiets of boot. Lees meer

over ons

Journey of inspiration

Over-Amstel Boerderij koestert de historische Duivendrechtse polder als waardevol erfgoed. Gelegen langs de rivier de Amstel biedt de locatie een inspirerende ervaring: een boerderij met tuin, kaasmakerij, farm-to-fork restaurant en een boutique B&B in het historisch voorhuis. Vanuit deze basis ontwikkelen we Over-Amstel Boerderij in de toekomst nog verder.

Samen met de lokale gemeenschap inspireert Over-Amstel Boerderij om dichter bij de natuur te komen met oog voor traditie, detail en de polder. Een waardevolle plek, ook voor toekomstige generaties.

In onze keuken maken we gebruik van verse producten van dichtbij, ingrediƫnten van de boerderij en moderne, beproefde conserveringstechnieken. Hierdoor kunt u elk seizoen genieten van lokale gerechten.

Over-Amstel Boerderij is het Nederlandse zusje van Babylonstoren (Zuid-Afrika) en Newt Estate (Engeland).

Behoud historisch polderlandschap

De Duivendrechtse polder, gelegen nabij Amsterdam, werd in de 17e eeuw drooggelegd als onderdeel van de ontginning van moerasgebieden. Het gebied was oorspronkelijk bedoeld voor landbouw en veeteelt. Ongeveer 60% van de Duivendrechtse polder heeft nog steeds zijn oorspronkelijke karakter. En dat willen we graag zo houden bij Over-Amstel Boerderij. Onze missie is het behouden van de Duivendrechts polder en haar boerderijen voor toekomstige generaties.